История на компанията Google стартира преди 19 години от малък гараж в Менло Парк, Калифорния. Сигурно дори създателите й - Лари Пейдж и Сергей Брин, не са подозирали, че изследователския им проект от 1998 г. почти две десетилетия по-късно ще промени живота на толкова много хора.
 
Началната страница на Google и сега продължава да има максимално опростен дизайн, който да улеснява работата на потребителите. Името е вдъхновено от числото гугол "googol", което представлява 1-ца последвана от сто нули.
 
Най-популярната търсачка днес обслужва заявките на над 4.5 млрд. потребители от 160 различни държави, които говорят 123 различни езика. За повечето от тях ежедневието не би било същото, ако нямат достъп до търсачката.
 
За да отбележат своя 19-и рожден ден Google подготвиха специална изненада за потребителите. След като кликнат върху драскулката те могат да завъртят колело, с което да се забавляват с 19 внимателно подбрани игри в браузъра, пише digital.bg.
 

screenshot/google


Ето и няколко игри изненади по повод рождения ден на Google:
 
1. Играйте Solitaire (Пасианс)
 
Първото предложение за рождения ден на Google е класическата игра на карти Solitaire. За максимално улеснение са предвидени две нива на трудност. Разбира се можете да споделите резултатите с приятелите си в социалните мрежи.
 
2. Кратко упражнение за дишане
 
Ако стреса в работата ви идва в повече задължително трябва да си починете. Добър старт в това отношение е да овладеете дишането си. Отделете една минута и оставете Google да се погрижи за тонуса ви.
 
3. Играйте Snake
 
Snake може да се определи като най-легендарната игра на 90-те години на миналия век. Спомняте ли си как оставяте всичко настрани, за да се опитате да подобрите рекорда си на Snake от телефона си. Google позволяват да си го припомните с нова интерактивна версия на играта.
 
4. Играйте PAC-MAN
 
Едва ли има човек, който да не е играл PAC-MAN и да не я свързва с любими спомени от детството си. Само няколко кликвания ще върнат с пълна сила обратно носталгията към добрите стари времена.
 
5. Кое животно сте вие?
 
Навиците могат да издадат интересни неща за всеки човек, както и да се използват, за да ни оприличат на дадено животно. Ако отделите малко време да попълните забавна анкета на Google с няколко кратки въпроса ще разберете с кой животински вид социалните ви порядки споделят сходни неща.