Празничният сезон е в разгара си. Трапезите и хладилниците изобилстват от храна.
Колкото и богато да хапват празнуващите обаче, има голяма вероятност да им остане значително количество хранителни продукти. Особено трудни за съхранение са бързо развалящите се плодове и зеленчуци.
На помощ в случая може да се "притече" скромната домакинска гъба, пише в. "Дейли стар".
Широко разпространеното схващане е, че плодовете и зеленчуците трябва да се съхраняват в долната част на хладилника, за да се запазят възможно най-дълго. Някои експерти препоръчват херметично съхранение или специални контейнери. "Номерът" с домакинската гъба обаче е по-практичен, според канала в YouTube на експертите по домакински "хитринки" HouseholdHacker.
Идеята на спецовете е да се поставят чисти и сухи домакински гъби на дъното на чекмеджетата в долната част на хладилника, в които се съхраняват плодовете и зеленчуците.
Логиката е, че гъбите ще попият влагата - основната заплаха за бързото разваляне на нетрайните продукти, и те ще запазят свежестта си за по-дълго време.
Източник: БТА