За един оркестър с име и за един без
За един оркестър с име и за един без / Sofia Photo Agency, www.sxc.hu
За един оркестър с име и за един без
36889
За един оркестър с име и за един без
  • За един оркестър с име и за един без

Стартът на снимките на филма "Оркестър с име" вече се забавя с месеци поради финансови причини. Това каза в интервю за Дарик актьорът Павел Поппандов, който играе една от главните роли в култовата лента "Оркестър без име". Близо 30 години след нея екипът на продукцията реши да се събере отново, за да разкаже какво се случва с живота на Филип, Павката, Гошето, Рени. Проектът беше анонсиран в средата на 2010-та, а снимките се очакваше да започнат през септември. В интервю за предаването "Киното в мен" на Дарик Павел Поппандов уточнява, че "Оркестър с име" няма да е директно продължение на любимия на поколения българи филм от 1982 година.

Още в началото на 90-те години на миналия век Станислав Стратиев е имал готов сценарий за "Оркестър без име" 2. По думите на Павел Поппандов той е бил перфектен, но поради различни причини така и не се е реализирал. Сценарист на "Оркестър с име" е Генчо Генчев. Снимките на лентата засега не е ясно кога ще започнат. Отлагането на проекта за неопределено време обаче поражда въпроса: да не пък да е писано да няма такъв филм?

Какво е вашето лично убеждение? Трябва ли да има такова продължение?

Павел Поппандов: Случаите са съвсем различни. Тогава, през 1992 година, когато трябваше да направим продължението, сценарият на Стратиев беше перфектен. Филмът щеше да има страхотен ефект, ако беше реализиран. Сегашната версия - тя не може да се каже, че е продължение на "Оркестър без име". По-скоро сценарият се занимава с основните герои - какво е станало след 30 години с тях. А ако говорим за същинско продължение, аз също не бих се съгласил да има такова, защото това крие огромен риск да се провалиш.


Кой е филмът, за който Павел Поппандов съжалява, че не е имал съдбата на "Оркестър без име", която е ролята, за която продължава да мечтае, как като дете е заблудил разпоредителките в едно столично кино, за да гледа забранения за лица под 16 години филм "Чочарка" със София Лорен. Всичко това ще чуете в "Киното в мен" тази неделя от 12:30.

За един оркестър с име и за един без
netinfo