Във Великобритания привличат туристите с нощувка в кочина
Във Великобритания привличат туристите с нощувка в кочина / Thinkstock/Getty Images

Във Великобритания предлагат на туристи да нощуват в средата на кочина заедно с прасенца. Услугата се предоставя от собствениците на фермата Cwmrcwth, разположена в малко селце на графство Кармартъншир. Стойността на една нощувка в кочината е 45 британски лири или около 70 долара, съобщи в. „Дейли мейл”.

Фермата, предлагаща услугата, е собственост на Роб и Фиона Паркс, които са превърнали разнебитен имот в живописен и печеливш проект. Тук се отглеждат различни редки породи и се предлагат курсове по гледане на прасета. А за гостите, които искат да се любуват на свинчетата отдалеч, има и четиризвездни стаи в къщи. За три нощувки в тях се плащат 295 лири.

За останалите е на разположение кочината, покрита със сребриста метална арка и големина 10 на 8 фута.

Оборудвана с надуваеми дюшеци, така получената постройка е достатъчно голяма, за да може да приюти четирима души. Пред нея има нещо като градинка с оградка, в която човек може да си направи пикник.

Във Великобритания привличат туристите с нощувка в кочина
netinfo

На посетителите, след като се събудят от грухтенето на прасетата, срещу 45-те лири се предлагат тематични лакомства за закуска като свинска пастърма и прасешки сладкиш. За вечер е предвидена и „копаня с помия” - фирмен алкохолен коктейл.

Гостите на кочината и техните деца помагат в отглеждането на свинете, децата хранят малките прасенца, запознават се и с другите обитатели на фермата - кокошки и кози.

Най-старата обитателка на кочината е била свинята Мафануи, която умряла през месец февруари на 9-годишна възраст. След това стопаните решили да превърнат кочината в помещение за туристи.

Източник: БТА