Във филма за Ленън ще има неиздавани негови парчета
Във филма за Ленън ще има неиздавани негови парчета / netinfo

Две неиздавани до сега парчета на Джон Ленън ще бъдат включени в саундтрака към предстоящия документален филм "The U.S. vs. John Lennon". Става въпрос за "Attica State", което е записано от Джон Синклер през 1971 г. и инструменталната версия на "How Do You Sleep".

Заедно с "Imagine", "Instant Karma" (We All Shine On) и "Happy Xmas (War is Over)", те ще бъдат издадени на CD и в дигитален формат на 26 септември от Capitol/EMI. Като допълнение дискът и дигиталният формат ще включват бележки, написани специално от самата Йоко Оно, съпругата на Джон Ленън. Противоречивият документален филм изследва опитите на правителството в САЩ да накара Ленън да замълчи и да спре да защитава хуманитарни и антивоенни каузи.

Бившият Бийтълс е бил наблюдаван от агенти на ФБР, бил е жертва на телефонни подслушвания и дела за депортирането му от САЩ. Историята в целия филм е разказана чрез архив от видеозаписи, както и оригиналната музика на Ленън.

"Имаме разрешението да "свалим" вокалите от песните, така че да можем да използваме само инструментала за целта на филма", заяви Дейвид Лийф, режисьор и съсценарист на лентата, заедно с Джон Шайнфелд. "Смятам, че за първи път соловият каталог на Джон ще може да бъде чут по този начин", допълни още той. "The U.S. vs. John Lennon" излиза по екраните в Ню Йорк И Лос Анджелис на 15 септември, а в края на месеца и в други градове.