Всяка десета жена мечтае за принца на Пепеляшка
Всяка десета жена мечтае за принца на Пепеляшка / снимка: sxc.hu

Няма жена, която да не мечтае за очарователния принц в живота си, но ново проучване разкри кои герои от екрана или книгите покриват всички нормативи за Идеалния Мъж.

Анкета показва, че перфектният мъж наистина прилича на рицарите от приказките - учтив, представителен, красив и мил. С други думи - абсолютен джентълмен.

Специалисти помолили група британки да определят кой известен герой от филм или книга пасва на представите им за Идеалния Мъж.

На първо място е съблазнителният Марк Дарси от филма "Дневникът на Бриджит Джоунс", изигран от актьора Колин Фърт, предава БГНЕС. На второ място е Джеймс Бонд, в чийто образ влиза Шон Конъри през 1962 г.

Като доказателство за факта, че жените все още тайно мечтаят за принца, е третото място, на което е поставен красивият принц на Пепеляшка. Всяка десета жена би си паднала по такъв мъж, сочи още изследването.

На четвърто място е Ноа от американския филм, който превърна актьора Райън Гослинг в любимец на милиони жени по света. Героят е мечта за повечето момичета под 25 години.