Всички лъжем, когато става дума за секс
Всички лъжем, когато става дума за секс / Guliver/Getty Images

Когато става въпрос за секс, всички искаме да поддържаме определен имидж, да отговаряме на изградените стереотипи и да бъдем „нормални“. Точно поради тази причина и мъжете, и жените послъгват и си измислят на сексуална тематика, защото искат да оправдаят определени очаквания или за да не видят вдигнатите вежди на човека срещу тях, установи ново проучване на американски психолози.

За мъжете послъгването винаги е насочено към това да бъдат виждани като „истински мъже“, които имат богат сексуален опит и са били с „много, ама много“ жени.

За дамите обаче нещата не стоят точно така. Колкото и да е широко скроено обществото днес, представителките на нежния пол все още се съобразяват с някои културни стереотипи, поради което се стараят да изглеждат по-неопитни и намаляват бройката на сексуалните си партньори.

И мъжете, и жените обаче не отричат, че понякога се държат като представителите на противоположния пол. Някои господа признават, че се отдават на поезия, а част от дамите разказват нецензурни вицове например.