Всекидневна разходка срещу болки в гърба
Всекидневна разходка срещу болки в гърба / ThinkStock/Getty Images

Ходенето пеша е отлично средство срещу сковаващата болка в гърба и кръста, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване на австралийски специалисти.

За целите му авторите от университета на Сидни са анализирали данните от 21 предишни изследвания, обхванали близо 31 000 души. Специалистите са установили, че редовното леко раздвижване е по-ефикасно от много традиционно използвани методи за лечение и може да премахне необходимостта от болкоуспокояващи медикаменти и специални приспособления.

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Разходката представлява отлична форма на упражнение, тъй като не натоварва ставите, колкото други видове тренировка, и помага за поддържане на костната плътност.

Проблемите с гърба и кръста са сред най-сериозните здравословни проблеми на съвременните хора, които често водят заседнал начин на живот. И въпреки честите оплаквания от болки в тази област, много индивиди не взимат никакви мерки, за да се справят с проблема.

И една минута движение дневно е полезна за здравето

Експертите напомнят, че продължителното заседяване намалява притока на кръв към мускулите и ставите, което може да доведе до скованост. Един от проблемите на съвременния живот е липсата на мускулен тонус. "Ако не използвате мускулите си, ги губите. Леките форми на упражнение като ходене пеша могат да Ви бъдат от полза, особено при проблеми с болки в гърба и кръста, така че не се колебайте редовно да ги извършвате", съветват специалистите.

Източник: БТА