Новият филм от поредицата "Писък" на Paramount достигна върха на боксофиса този уикенд, показвайки, че филмите на ужасите продължават да привличат, като най-накрая измести "Спайдърмен", съобщи „Exhibitor Relations“.

Писък
Филм Форум

Най-новото попълнение на поредицата "Писък" спечели 30,6 млн. долара за периода от петък до неделя, като по този начин достига очакваните 35 млн. долара за целия четиридневен празник в чест на Мартин Лутър Кинг-младши, което е още една положителна новина за индустрията, все още се бореща се с COVID-19.

Както и в оригиналния "Писък" от 1996 г., в главните роли са Нийв Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет.

Писък
Филм Форум

"Спайдърмен: Няма път към дома" на Sony се смъкна на второ място, като месечното му царуване в боксофиса приключи. До момента филмът е донесъл на Sony 704 млн. долара на вътрешния пазар и 926 млн. долара в международен план.

На трето място се класира семейният анимационен филм на Universal "Ела изпей 2" с 8,3 млн. долара. Актьорският състав на анимационния мюзикъл включва Рийз Уидърспун, Скарлет Йохансон, Матю Макконъхи, Фарел Уилямс и Боно.

Четвъртото място зае друг филм на Universal - шпионският трилър "The 355" с 2,3 млн. долара. В него участват Джесика Частейн, Пенелопе Крус и Лупита Нионг‘о.

БГНЕС