Войната на Снежанките: Лили Колинс vs Кристен Стюарт
Войната на Снежанките: Лили Колинс vs Кристен Стюарт / снимки: Reuters, архив

Тази година любителите на приказни сюжети се радват на два филма, базирани на класическата приказка „Снежанка и седемте джуджета". В образа на Снежанка - момичето с кърваво червените устни и коса, черна като нощта, влизат две млади актриси - Кристен Стюарт (Снежанка в „Снежанка и ловецът") и Лили Колинс (Снежанка в „Огледалце, Огледалце").

Въпреки че и двете ленти разказват историята на една и съща героиня, „Огледалце, Огледалце" (Mirror, Mirror) и „Снежанка и ловецът" (Snow White and the Huntsman) съществено се различават и като жанр, и като сюжет.

Войната на Снежанките Лили Колинс vs Кристен Стюарт
netinfo

"Огледалце, огледалце"е смесица от комедия, фантастика, дори малко ирония и пародия. Освен Лили Колинс като Снежанка, в лентата блестят Джулия Робъртс, Шон Бийн, Арми Хамър.

"Снежанка и ловецът" обединява в себе си екшън, драма и приключение. Тук Кристен Стюарт е в ролята на една различна Снежанка, обучавана в бойните изкуства от ловеца, изпратен да я убие (Крис Хемсуърт). В епичния екшън участва и носителката на Оскар Шарлийз Терон в ролята на кралица Равена.

Войната на Снежанките Лили Колинс vs Кристен Стюарт
netinfo

Още преди лентите да се появят на големия екран, в Холивуд се заговори за „Войната на Снежанките". Мнозина видяха скрита война между двете актриси, за които се очакваше да използват всяка възможност да грабнат вниманието на публиката.

Стюарт и Колинс обаче са категорини, че такова нещо няма и няма как да има, тъй като двете продукции са твърде различни, за да има ожесточена конкуренция между Снежанките.

И двете много се забавляваме и откровено се смеем на слуховете, казват в различни интервюта звездите.