Воайор снимал под кимоната на ученички с камера
Воайор снимал под кимоната на ученички с камера / netinfo

Японски учител на 43 години бе арестуван на местопрестъплението в претъпкан влак, където снимал под кимоната на млади момичета, използвайки мини камера, ловко монтирана на обувката му.

Воайорът се възползвал от тълпата във влака, за да снима под дрехите на две гимназистки, връщащи се от фолклорен фестивал и облечени в традиционни "юката" /вид лятно кимоно с широк колан вързан на гърба като пеперуда/.

Мини камерата била монтирана на обувката му, а оттам изображението се предавало по жици, минаващи под панталона му, на видео рекордер в раница на гърба му. Той бил разкрит от "жертвите си" по странните движения, което правел с крака си. Не само японският воайор се е сетил да използва техника, за да заснема обектите на своя нездрав сексуален интерес.

Мъж в САЩ бе осъден на три месеца затвор за това, че използвал камерата на мобилния си телефон, за да снима под полите на калифорнийски момичета, съобщи прокуратурата в Лос Анджелис. Най-малко три пъти през 2005г. 24-годишният Исуфу Идриса от Лонг Бийч е използвал телефона си, за да снима под полите на момичета.

Освен това при първото си явяване пред съда през ноември той опипал една адвокатка, което му струвало допълнително обвинение в сексуално посегателство. Присъдата му е 90 дни затвор, които могат да бъдат заменени с 60 дни обществено полезен труд по пътищата на щата. Съдът е постановил и 3 години изпитателен срок, като в продължение на 1 година трябва да посещава психолог. Исуфу Идриса ще бъде вписан и доживотно в списъците на сексуалните маниаци, което му поставя различни ограничения като това да няма право да живее в близост до училище.