Вижте кои храни и напитки стимулират половата мощ на мъжете
Вижте кои храни и напитки стимулират половата мощ на мъжете / Thinkstock/Getty Images

Мъже, забравете виаграта - съществуват редица естествени и по-вкусни начини да стимулирате половата си мощ, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на различни международни проучвания.

Много представители на силния пол се тревожат за потентността си и не без основание - около 10 на сто от мъжете по света страдат от еректилна дисфункция. Страхът им обаче е неоснователен, тъй като съществуват храни и напитки, които са достатъчно ефикасни, за да не се налага прием на малкото синьо хапче.

Кафе

Кафето не само подобрява кръвообращението и метаболизма и действа ободряващо, но може да помогне на мъжете да издържат по-дълго в леглото. Специалисти от университета на Тексас са установили, че представителите на силния пол, приемащи количества кофеин, равняващи се на две до три чаши кафе дневно, по-рядко имат проблеми с ерекцията в сравнение с мъжете, които избягват ободряващата напитка.

Стриди

Стридите са всеизвестен афродизиак. Консумацията им гарантира набавянето на цинк и витамин В6, които са важни за мъжкия полов хормон тестостерон. Ниските нива на хормона се свързват с еректилна дисфункция.

Свинско

Свинското е отличен източник на витамин В1, който е от полза за здравето на нервната система и също така стимулира сперматозоидите да функционират "с пълна газ". Мъжете, които по някаква причина избягват свинско, могат да го заменят с пълнозърнест хляб или варива.

Вино

Може да звучи невероятно, но червеното вино действа като виагра. Напитката е отличен източник на ресвератрол, допринасящ за производството на азотен оксид, който отпуска и разширява артериите, и увеличава притока на кръв към органите. С виното като стимулатор на половата мощ обаче не трябва да се прекалява, тъй като има опасност от обратен ефект.

Лук и чесън

Лукът и чесънът съдържат фитохимикала алицин, който допринася за подобряване на кръвообращението и понижава риска от "креватни засечки". Миризливите продукти едва ли са най-подходящи за хапване преди секс, но ако мъжете все пак решат да заложат на тях, за да стимулират половата си мощ, могат преди да се отдадат на интимност с партньорките си да неутрализират аромата с дъвчене на магданоз или мента.

Дребни безкостилкови плодове

Дребните безкостилкови плодове като боровинки и касис са едно от най-добрите средства срещу полова немощ. Те са богати на флавоноиди и в частност на антоцианини. Проучване на специалисти от университета на Източна Англия установи, че мъжете, които редовно консумират изобилстващите от антоцианини плодове, по-рядко имат проблеми с ерекцията.

Източник: БТА