/ снимка: Gulliver/Getty Images
В рамките на Парижката седмица на модата известната дизайнерка Вивиан Уестууд, популяризирала стиловете пънк и ню уейв, разкри тайната на вечната си младост, уверявайки, че човек не трябва прекалено често да се мие, предаде АФП.

Вивиан Уестууд: Хората никога не са се обличали толкова грозно

Отговаряйки на журналистически въпрос "Какво прави, за да изглежда толкова млада", 76-годишната Уестууд заяви след представянето на колекцията на съпруга си и творчески директор на нейния бранд Андреас Кронталер: "Не се мийте прекалено често".
 
"Тя се къпе веднъж седмично - затова е толкова лъчезарна", допълни роденият в Австрия дизайнер, който е с 25 години по-млад от нея. "Аз самият го правя веднъж месечно", се пошегува Кронталер, когото Уестууд представя като най-великия дизайнер в света.
 
От кралица на пънк модата Вивиан Уестууд се превръща в един най-добрите дизайнери

В новата колекция той е останал верен на характерната за бранда екстравагантност. В дефилето участваха манекенки и манекени, облекли нещо като спални чували.

Кронталер поясни, че бил във ваканция във ферма в Тирол и кръстил проектирани от него рокли на намиращите се там крави. Един от тоалетите е кръстен Вивиан, на името на телето, за чието раждане помогнала съпругата му.
БТА