VIP Brother събра 1 635 315 лв, Део спечели шоуто
VIP Brother събра 1 635 315 лв, Део спечели шоуто / снимки: New moment
VIP Brother събра 1 635 315 лв, Део спечели шоуто
19440
VIP Brother събра 1 635 315 лв, Део спечели шоуто
  • VIP Brother събра 1 635 315 лв, Део спечели шоуто

Телевизионният водещ Део е победителят в третия сезон на VIP Brother. Той е съквартирантът, успял да събере най-много пари за благотворителните каузи на шоуто - чрез телефонни обаждания, sms-и и лични дарения. След рекорден десетчасов лайф в сметката на VIP Brother бяха събрани 1 635 315 лева. Това е общата сума, за която допринесоха всички участници в благотворителния сезон на предаването. Тя ще бъде разпределена по равно между осемте инициативи на VIP Brother.

68,2% от зрителите на Нова телевизия подкрепиха Део по време на финала на шоуто. Като победител в благотворителното му издание той получи единствено статуетка, изработена от Вежди Рашидов. На второ място с 31,8% остана олимпийската шампионка Мария Гроздева. На излизане от Къщата тя призна, че пази само хубави спомени от нея. "За мен беше удоволствие да прекарам два месеца в Къщата, защото покрай почивката свършихме нещо много важно и много значимо", отбеляза спортистката.

Победителят във VIP Brother пък за пореден път призова всички да бъдат добри.

Део: Някои хора през живота си ги виждаме само за 15 секунди и нищо не ни пречи да се държим добре с тях. Някои хора ги виждаме само за два месеца и нищо не ни пречи да се държим добре и с тях. Нищо не ни пречи постоянно да се държим добре един с друг, защото това е пътят. Да сме добри! Ние го знаем, че това е пътят, обаче е много трудно да го изминем.

Осем са каузите, за които съквартирантите събираха пари в продължение на два месеца в благотворителното издание на VIP Brother. Сред тях имаше такива за талантливи момичета и момчета от домове за изоставени деца, за създаване на спортни школи към такива домове, за доизграждане на Медицински център за деца с увреждания в София, за купуване на модерни кувьози, за борба с вирусния хепатит. Събраната сума от 1 635 315 лева ще бъде разделена по равно между инициативите. И въпреки, че официално VIP Brother приключи, от Нова телевизия са решили два пъти в седмицата да правят благотворителни концерти, на които отново да се събират пари за хубави каузи. Това ще се случва всеки четвъртък и петък в продължение на един месец. 

Колкото до самия финал на VIP Brother, екипът на шоуто и водещият Ники Кънчев поставиха истински рекорд в родната телевизия. Живото предаване, по време на което се взе решение кой да спечели формата, продължи 10 часа. Началото беше още в 15.00 часа следобед, а краят - два часа след полунощ. Единствената пауза (между 19.00-20.00 ч.) беше направена заради централната емисия "Календар". В големия финал се включиха звезди като Лили Иванова, Валя Балканска, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Елица и Стунджи, БТР, Дичо, Миро, Камелия, Глория.
 
Седем съквартиранти бяха достигнали до финала на шоуто - Ивайла Бакалова, Део, Софи Маринова, Мария Гроздева, Петя Дикова, Тодор Славков и Ицо Хазарта. Още в ранните следобедни часове от Къщата, по желание на зрителите на Нова телевизия, си тръгна бившата миска Ивайла. На шесто място остана дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков Петя, а на пето фронтменът на "Ъпсурт" Ицо. 
 
Софи Маринова пък се отказа от играта в полза на Мария Гроздева. Софи помоли всички събрани от нея пари по време на финалната вечер на шоуто да бъдат пренасочени към сметката на олимпийската шампионка.  Въпреки това ромската перла се класира на четвърто място по зрителски симпатии и събрани пари чрез телефонни обаждания, sms-и и дарения.

Внукът на Тато Тодор Славков, който се превърна в любимец на зрителите, си тръгна от шоуто, заемайки третото място. На Тошко или Фьодор, както го наричаха съквартирантите, принадлежат едни от най-хубавите лафове във VIP Brother. В продължение на няколко седмици той призоваваше да му върнат държавата и признаваше, че в Къщата за него нещата са си като отпреди 10 ноември. Докато беше вътре, другарят Славков направи отново хит и позабравената песен на Преслава "Новата ти". Изречението "Да ти честитя ли?" се превърна в дежурен лаф за всички в Къщата, а и за много хора извън нея.
 
Благотворителното издание на VIP Brother продължи рекордните 56 дни. 17 бяха основните съквартиранти - Софи Маринова и приятелят й Дачо, Гала, Део, Ицо Хазарта, Милко Калайджиев, Аня Пенчева и дъщеря й Петя Дикова, Ивайла Бакалова и сестра й Божидара, Кристияна Вълчева, Тодор Славков, Емил Кошлуков, Мария Гроздева, Саша Антунович, Устата и Мис България 2009 Антония Петрова.

Във VIP Brother 3 имаше и гост съквартиранти, които обикновено влизаха в Къщата в сряда и оставаха в шоуто за по седмица. В листата на тези звезди се записаха водещият на "Сделка или не" Румен Луканов, Азис, Камелия, Преслава, Андрей Слабаков, Любо Ганев, Диана Любенова, гледачката на Берлускони Теодора Стефанова.