Вин Дизел пя в памет на Пол Уокър на филмовите награди на MTV (ВИДЕО)
Вин Дизел пя в памет на Пол Уокър на филмовите награди на MTV (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Вин Дизел пя, а Чанинг Тейтъм танцува на 24-ата церемония по връчване на филмовите награди на MTV. Зак Ефрон показа перфектна форма без риза, спечелвайки наградата за най-добро разголено изпълнение в "Да разлаем съседите". За участието си в същата лента той бе отличен заедно с Дейв Франко и за най-добра екранна двойка. Роуз Бърн и Сет Роугън пък бяха наградени с отличието за най-добър изненадващ момент в "Да разлаем съседите".

Снимки от червения килим на филмовите награди на MTV вижте тук

Какво се случи на сцената на Филмовите награди на MTV миналата година

Лентата "Вината в нашите звезди" бе големият победител на кинонаградите на MTV, съобщиха световните информационни агенции. Тя получи наградата "Златна пуканка" в най-престижната категория за филм на годината. Церемонията се състои в театър "Нокиа" в Лос Анджелис.

Мелодрамата за отношенията на двама млади хора, страдащи от неизлечима болест, е заснета от режисьора Джош Бун. Тя е екранизация по едноименния рома на американския писател Джон Грийн. Лентата донесе няколко награди на 23-годишната актриса Шейлин Удли.

За участието си във "Вината в нашите звезди" тя бе удостоена с отличието за най-добра актриса. Удли беше отличена заедно с Ансел Елгорт и в категорията за най-добра целувка в същия филм.

Това обаче не бяха всички отличия, които младата Удли получи. 23-годишната звезда на филми като "Потомците", "Дивергенти" и оглавилото северноамериканския боксофис продължение "Дивергенти 2: Бунтовници", беше почетена още с приза "Пионер". Наградата й бе връчена от екранния й партньор в "Живея за момента", "Дивергенти" и "Дивергенти 2: Бунтовници" Майлс Телър.

Снимки от премиерата на "Дивергенти 2: Бунтовници"в Ню Йорк вижте тук

Досега отличието за млади новатори в Холивуд е присъждано на Ема Уотсън, Ема Стоун и Чанинг Тейтъм.

Други победители на 24-ата церемония по връчване на кинонаградите на MTV бяха Брадли Купър, Чанинг Тейтъм и Дженифър Лопес, а също Дженифър Лорънс и Мерил Стрийп, които не бяха сред присъстващите.

Брадли Купър, пресъздал образа на Крис Кайл - най-успешния снайперист в американската военна история в лентата "Американски снайперист" на режисьора Клинт Истууд, бе признат за най-добър актьор. "Крис, това е за теб", заяви Купър на церемонията.

Дженифър Лопес бе фаворит в категорията "Изкара ми акъла" за ролята си в психотрилъра "Съседското момче".

Блестящата Мерил Стрийп бе отличена с наградата за най-добър злодей за образа на вещицата в мюзикъла "Вдън горите". А наградата за най-добър музикален момент бе присъдена на Дженифър Лорънс за "Игрите на глада: Сойка-присмехулка. Част 1". За участието си в същия филм Елизабет Банкс бе удостоена с наградата за най-добра екранна трансформация. За най-добър комедиен актьор призът "Златна пуканка" бе връчен на Чанинг Тейтъм за участието му във филма "Внедрени в час 2".

Неподражаемият Робърт Дауни-Джуниър, известен като Чарли Чаплин, Шерлок Холмс и Железният човек, получи престижното отличие "Поколение". С наградата комедиен герой бе отличен Кевин Харт.

Според регламента на отличията номинациите за филмовите награди на MTV се определят от сътрудници на телевизионния канал, а победителите - чрез гласуване в интернет. Наградата е наречена "Златна пуканка". Тя се присъжда в 14 категории. Водеща на шоуто бе актрисата Ейми Шумър. Тя се пошегува с Хилари Клинтън и с актьора Харисън Форд. "Това ще бъде партито на годината. Надявам се Харисън Форд да него разбие", каза Шумър, като намекна за самолетната катастрофа, в която Харисън Форд пострада.

Започнал да излъчва програмите си от август 1981 година, MTV е един от водещите музикални телевизионни канали в света. Само в САЩ той е гледан от над 93 милиона души.

Източник: БТА