Видео с полуголо китайче в снега в Ню Йорк разгневи мрежата
Видео с полуголо китайче в снега в Ню Йорк разгневи мрежата / screenshots/YouTube

Любителски видеоклип с 4-годишно китайче, което било принудено от родителите си да бяга в снега в Ню Йорк само по гащи и обувки, предизвика днес разгорещени дебати в китайското интернет пространство, предаде АФП.

Краткият материал предизвика възмущението на интернет потребителите. Родителите се оправдали с необходимостта да укрепят характера и здравето на детето си. Видеоклипът показва как детето, обляно в сълзи, върви бързо по заснежения тротоар и моли родителите си да го вземат на ръце. Те го окуражават да продължи да бяга и го насърчават да легне в снега.

„Той беше съгласен да бяга гол по улицата, иначе нямаше да мога да го съблека. Не беше много доволен, когато усети студа”, споделя бащата на детето. Той обяснява още, че иска да развие в сина си „мъжки характер”, детето учи  кунг фу, алпинизъм, кара велосипед, танцува. „През зимата му давам сладолед, за да свикне стомаха му със студа. Той рядко боледува или е трескав”, допълва Хъ. Бащата, директор на предприятие в Нанкин, Източен Китай, заминал със семейството си за Ню Йорк миналия месец на ваканция от новата лунна година, посочва БТА.

Детето, родено преждевременно и в лошо здраве, е подложено от ранна възраст на много строг режим, който трябва да го кали и предотврати евентуални усложнения, обяснява и личната асистентка на бащата Син. „Детето се съгласи и преди да започне да тренира съблечено в студа, то загрява с половин час бавно тичане”, разказва тя.

ВИЖТЕ ВИДЕО: