/ /iStock
Ветеринарен лекар от Обединеното кралство назова пет породи кучета, които според него са най-трудни за отглеждане у дома.

Ветеринарният лекар Алекс постави шарпеите начело в списъка си, предаде "Сън". Той отбеляза, че очарователният "набръчкан" вид на тези кучета е причина за много проблеми. „Те получават сериозни кожни инфекции, защото в гънките се крият много бактерии, които причиняват абсцеси“, каза специалистът. Той добави, че шарпеите също са предразположени към ушни инфекции поради тесните си ушни канали.

/iStock

На второ място той постави на кучета с плоски муцуни, като френския булдог. Алекс отбеляза, че поради тяхната физиология те винаги имат затруднено дишане, а също проблеми с прегряване, с ушни и очни инфекции. Тези животни се нуждаят от редовно медицинско лечение, за да поддържат нормален живот.

/iStock

Следващите по ред са немските овчарки. Те имат нужда от постоянна активност и внимание, което повечето любители на кучета не са в състояние да осигурят.

/iStock

Немските догове са на четвърто място в списъка на ветеринаря. Тези големи кучета често имат сърдечни проблеми, а средната продължителност на живота е само седем до осем години - няколко години по-малко от другите породи.

/iStock

Ветеринарният лекар постави дакела на пето място. „Често имат прекрасен характер, но самото им телосложение ги предразполага към много болести. Просто е невъзможно да ги гледам как страдат заради всичко това“, каза Алекс.

/iStock

По-рано беше публикувана класация на най-умните породи кучета. Немската овчарка беше призната за един от лидерите по интелекта. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС