Венецуелец си махна носа, за да заприлича на любимия си злодей
Венецуелец си махна носа, за да заприлича на любимия си злодей / Thinkstock/Getty Images

Върл почитател на комиксите от Венецуела се е подложил на операция за отстраняване на носа, за да заприлича на любимия си комиксов злодей Червения череп - противника на Капитан Америка от вселената на Marvel, пише в. "Дейли експрес".

Това не е първата екстремна интервенция, на която 37-годишният Хенри Дамон от столицата Каракас се подлага в желанието си напълно да се трансформира в Червения череп. Преди това той си е имплантирал "възли" под кожата на лицето и ръцете.

Венецуелецът, щастливо женен и с деца, вече иска да бъде наричан с прозвището на любимия си комиксов злодей.

Трансформацията му в Червения череп обаче не е приключила. Според хирурга Емилио Гонсалес, извършил екстремната операция за отстраняване на носа, на Хенри Дамон му предстоят още няколко интервенции, преди окончателно да се превърне в комиксовия злодей - поставяне на импланти на скулите, бузите и брадичката и боядисване на лицето му в червено.

"Хенри или Червеният череп е напълно здрав физически и психически мъж. Той е чудесен син, съпруг и баща с екстремен вкус за телесна трансформация. Клиентите ми са наясно, че промяната на тялото е крайната форма на боди арта, и знаят какво искат. Много от тях чакат с години, за да сбъдна мечтите им", казва Емилио Гонсалес, който се е отказал от медицинското си следване, за да се посвети на татуировките и екстремната телесна хирургия.

Хенри Дамон е почитател на комиксите "откакто се помни". Любимецът му Червеният череп за пръв път се появява в комикс на Marvel през 1947 г. , а наскоро е класиран на 14-о място сред най-великите комиксови злодеи на всички времена.

Източник: БТА