Великотърновци посрещат Джулай морнинг на Света гора
Великотърновци посрещат Джулай морнинг на Света гора / www.sxc.hu
Великотърновци посрещат Джулай морнинг на Света гора
30661
Великотърновци посрещат Джулай морнинг на Света гора
  • Великотърновци посрещат Джулай морнинг на Света гора

Песента на Юрая ХийпДжулай морнинг" ще прозвучи на историческия хълм Света гора във Велико Търново в утрото на 1 юли. По този начин за първи път ритуално ще бъде посрещната юлската утрин в старопрестолната българска столица. Идеята идва от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий".

„Юлско слънце над ВТУ" е мотото на програмата за Джулая на Света гора. Тя ще започне от 20 часа тази вечер пред ректората с музика на живо. На открита сцена ще се изявят местни групи и диджеи. Първата част на програмата ще приключи около полунощ, а в 5 часа на 1 юли е началото на „Кафе преди изгрева". От сцената ще прозвучат есета и стихове, които ще участват в конкурс, организиран от висшето училище.

„Искаме да посрещнем подобаващо Джлуая - далеч от морето, но в сърцето на България", каза ректорът на ВТУ Пламен Легкоступ: „Нашата идея е да посрещнем юлското слънце с една интересна програма пред ректората на ВТУ, на историческия хълм Света гора. Интересното е, че този хълм от към Момина крепост, от към меандъра на река Янтра и от към Балдуиновата кула сутрин изгрява слънцето и нашата идея е в тази икономическа криза да спестим някой лев на хората да не ходят до морето, а да дойдат тук".

Други новини от Велико Търново