Вечни мисли от велики мъже за жените
Вечни мисли от велики мъже за жените / снимка: Impact Press Group, архив

Открай време жената е вдъхновявала мъжете. В историята на човека много умни мъже са попадали в задънена улица, опитвайки се да разкрият мистерията с името "Жена". Ето и мненията на някой от най-известните мъже по тази безкрайна тема, предава БГНЕС.

Зигмунд Фройд казва: "Големият въпрос, на който никога не е отговаряно и, за който аз не бях подготвен да дам отговор, въпреки три десетилетия изследване на женската душа, е: Какво искат жените?

Алберт Айнщайн пък казва, че "Когато мъжът е в присъствието на една жена един час, струва му се, че става въпрос за минути. Ако го сложите да седне на гореща печка една минута, ще мисли, че са часове. Това е относителност".

Лени Брус (Леонард Алфред Шнайдер) - "Мъжете са като кучетата, винаги се връщат. Дамите са като котки - ако един път повишите тон и те заминават".

Оскар Уайлд от своя страна за жените казва: "Лицето на мъжа е неговата биография. Лицето на жената е нейната фантазия".

Чарлз Буковски мъдро заключава, че: "Не трябва да се чака съвършената жена. Тя не съществува".

Бернард Корнуел преклонно заявява: "Никога няма да съжалявате за мъж, когото не сте убили, но ще съжалявате за жена, която сте пропуснали".

Уилям Шекспир изразява вечната сентенция, а именно, че: "Жените говорят два езика, само единият се изразява с думи".

И накрая, но не на последно място по значение Фредерик Вилхелм Ницше казва: "Ах, тези жени, правят удоволствието голямо, а разочарованието често!".