Вечеря за Деня за благодарността за 25 000 гости
Вечеря за Деня за благодарността за 25 000 гости / снимка: sxc.hu

Американско семейство подготвя с помощта на 4000 доброволци вечеря с пуйка и всички допълнителни ястия за над 25 000 гости по случай Деня на благодарността, съобщава Ройтерс.

Вечерята по случай Деня на благодарността на семейство Хименес, тази година 32-ата им поред, е традиция в Сан Антонио, Тексас.

Всяка година вечерята се провежда в огромната бална зала в градския център. Доброволци участват в приготвянето на над 500 пуйки, огромни количества картофено пюре и купчини от сладки картофи. Храната се предоставя безплатно или от дарители, посочва БТА. Вечерята е безплатна и не се финансира от парите на данъкоплатците.

"Готови сме да нахраним хората", заяви Патрисия Хименес. Баща й, покойният собственик на ресторант Раул Хименес, започнал традицията за обща вечеря за Деня на благодарността през 1979 година, когато, докато доставял пуйки на пенсионери, забелязал колко много хора прекарват празника сами.

Оттогава вечерята на семейство Хименес е една от най-големите по случай Деня на благодарността в САЩ. Местната автобусна компания предлага безплатен превоз до градския център за всеки над 55 години, който желае да посети вечерята на Хименес.