Столичният хотел "Метрополитън" е домакин на специална вечеря с италианска кухня от област Лигурия. Събитието е в рамките на Италианския фестивал в България, организиран от Италианското посолство и Министерството на икономическото развитие на Италия.
Вечерята на 3 юни включва 4-степенно меню от продукти, доставени специално от Италия. Ястията ще бъдат приготвени от лигурски готвач в кухнята на Метрополитън. На вечерята ще бъдат поднесени четири вида италианско вино.
МЕНЮ 1
Паниса гарнирана
предястие с брашно от леблебия овкусено със зехтин, сол, пипер, лимон и зелени билки
Фарината
предястие с брашно от леблебия на фурна
Вино Pigato
***
Пестото в две класически рецепти:
прясна паста Трофие с песто
паста Тренете "авантаджие" с песто
Вино Pigato
***
Варена кокошка със зелена салца
Торта "Паскуалина"
солена торта от многолистно тесто с пълнеж от зелени треви, сирене рикота и яйца
Вино Rossese
***
Крем от амарети
Вино Pigato 30* anniversario
специална селекция за 30-тия рожден ден на виното
МЕНЮ 2
Фантазия от фокачи
класическа, с розмарин, с маслини, с лук, домати"сарденейра", със сирене от град Реко
Вино Vermentino
***
Дземино от леблебия
вкусна супа със салатно цвекло и спанак
Вино Pigato
***
Пълнени зеленчуци
тиквички, патладжани, чушки, лук
Вино Rossese
***
Пандолче дженовезе
типичен сладкиш от Лигурия със стафиди и захаросани плодове
Вино Pigato 30* anniversario
специална селекция за 30-тия рожден ден на виното