В. Гардиън: Саркози разкрива новата си любов
В. Гардиън: Саркози разкрива новата си любов / netinfo
Европейската преса обръща внимание на новата връзка на френския президент Никола Саркози с бившия италиански топмодел и певица Карла Бруни.

Реакциите като цяло са иронични. Единствен италианският вестник "Стампа" от Торино - родния град на Карла Бруни, представя романтичната връзка като нещо сериозно и дори твърди, че Саркози и Бруни ще се женят, позовавайки се на майката на Карла Бруни и семейни приятели.

Според другите вестници най-голямата страст на Карла Бруни са мъжете. Германският вестник "Зюддойче цайтунг" пише, че певицата "постоянно се влюбва". Изданието добавя, че "френските президенти знаят всичко за еротизма на властта". "Какво ще е една колекционерка на мъже без един президент в колекцията си?", пита вестник "Франкфуртер рундшау".

"Билд" излиза с първа страница, озаглавена "Саркози обича топмодел", която е "супербогата, суперинтелигентна, суперкрасива и 13 см по-висока от него".

"Момичето от Левия бряг и момчето от Десния бряг: Саркози разкрива новата си любов" е заглавието на британския вестник "Гардиън". "Бруни идеално пасва на политика на отваряне" на френското правителство, иронизира вестникът. "Сарко излиза с известна мъжеядка", пише "Таймс".