/ iStock/Getty Images
Специални очила за виртуална реалност (VR-очила), предназначени за крави в района на Москва, предизвикаха забележителен ентусиазъм сред интернет потребителите, съобщи Би Би Си.
Както изследователите установили, пасторалният пейзаж в очила влияе положително върху здравето на кравите, както и върху количеството и качеството на млякото им.

"В допълнение към физическите нужди, изследователите започнаха да обръщат повече внимание на емоционалното състояние на животните. Примерите за млечни ферми от различни страни показват, че в спокойна атмосфера количеството, а понякога дори и качеството на млякото се увеличава значително", заявиха от министерството на земеделието и храните на Московска област.

В Япония умря една от първите клонирани крави в света

Чрез новата техника кравите биват „телепортирани“ в лятно поле, като се вземат предвид особеностите на визията им - с усилване на нюансите на червената част на спектъра и по-слабо изразени зелени и сини тонове.

Новината за виртуалната реалност за преживните животни в близост до Москва развълнува не само руските потребители.

Почина кравата беглец Ивон (ВИДЕО)

Много потребители завиждат на кравите - в крайна сметка не всички хора имат VR очила. „Мога ли да имам същите, но на тях безкрайно да се върти „Интервю с вампир“?“, риторично пита Сам Бъркхед, журналист на Moscow Times. „Кога виртуалните очила стигнаха при кравите, а при хората – не?“, раздразнено пита Азиз Гамари.

Геймърите също обърнаха специално внимание на кравите, а кравешката кожа им напомни за предстоящото виртуално продължение на легендарния Half-Life, наречено Alyx, първата такава игра от 12 години, която излиза през март 2020 г. Трейлърът й стана достъпен миналата седмица - и се оказа, че само собственици на VR-очила могат да я играят.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС