В отвъдното британците искат да поговорят с Христос и Даяна
В отвъдното британците искат да поговорят с Христос и Даяна / снимка: sxc.hu

Исус Христос и принцеса Даяна оглавяват списъка на най-желани събеседници, с които британците желаят да се срещнат в отвъдния свят, показват данните от социологическо проучване, проведено на острова.

Една трета от 3000-те запитани са заявили, че биха желали да се срещнат с Исус Христос, който е "несъмнена суперзвезда" за британското общество, отбеляза един от анализаторите в проучването. На второто място се нарежда принцеса Даяна, чиято трагична гибел шокира цялото кралство през 1997 г.

Великият Уилям Шекспир е заел третата позиция. С него са пожелали да се срещнат 25% от британците, макар и до ден днешен учените да спорят за неговата биография, а някои даже се съмняват в неговото съществуване. На четвърто място се е наредил физикът Алберт Айнщайн с 23%, а петицата оформя холивудската звезда Мерилин Монро.

В десетката на най-популярните са попаднали Леонардо да Винчи, Елвис Пресли, Фреди Меркюри, Мартин Лутър Кинг и Роалд Дал. Проучването също така е установило, че 20% от запитаните биха желали да попаднат във Викторианска Англия (ХІХ век), 18% - във Великобритания след Втората световна и едва 10% - в доисторическата епоха.