В Монако кръстиха принцеса Габриела и принц Жак
В Монако кръстиха принцеса Габриела и принц Жак / netinfo

В Монако днес се състоя официалното кръщене на престолонаследника принц Жак Оноре Рение и на сестра му принцеса Габриела Терез Мари, родени на 10 декември 2014 г., предаде АФП.

По време на литургията в катедралата на Монако бебета бяха облечени в бели дрешки от модна къща „Диор”.

Усмихнат принц Албер Втори държеше на ръце дъщеричката си Габриела, а до него бе съпругата му принцеса Шарлен с престолонаследника. Катедралата бе украсена с 6000 бели цветя. На церемонията присъстваха двете сестри на принц Албер Втори - Каролин и Стефани с повечето си деца. Сред тях не бе само Шарлот Казираги, която има връзка с комика Гад Елмалех.

В края на церемонията се очаква родителите да се върнат с бебетата пеша до двореца и така за пръв път да бъде дадена възможност на поданиците на княжеството да приветстват родената първа принцеса Габриела и престолонаследника, появилия се две минути по-късно на бял свят принц Жак.

В Монако кръстиха принцеса Габриела и принц Жак
netinfo


Бебетата са внуци на покойната холивудска звезда Грейс Кели, която стана принцеса на Монако, като се омъжи за принц Рение Трети.

Албер Втори има и две извънбрачни деца, момче и момиче, които той все пак призна. Това са 22-годишната Жасмин Грейс, чиято майка е бивша американска сервитьорка, и Александър, който е на 11 години и чиято майка е бивша френска стюардеса от Того.

Източник: БТА

В Монако кръстиха принцеса Габриела и принц Жак
netinfo