В Китай се роди теленце с 6 крака (ВИДЕО)
В Китай се роди теленце с 6 крака (ВИДЕО) / screenshot/YouTube

В Китай се роди теле с два допълнителни крайника, които висят от врата на животното. Фермерът Джан Гунсюн от източната китайска провинция Шандун казва, че излишните крайници не пречат на телето да мучи.

"Гледам майката на женското теле от 5 години. През това време тя роди четири пъти, но никога не съм виждал нещо подобно. Двата крака изглежда не пречат на телето, но то не може да ги движи или да ги използва", казва животновъдът. "Един приятел публикува нейни снимки в интернет и изглежда всички я харесват. Всеки ден тук идват много хора и от телевизията идват да снимат теленцето", добавя той.

Според някои специалисти двата излишни крайника на животното са в резултат от замърсяване, но според други в утробата на майката е имало две телета, но едното не се е развило, пише БГНЕС. "Това се случва когато не настъпи пълно разделение между близнаците и по-малкият не може да оцелее", казва ветеринарят Гуо Съао. "Ако излишните крака не са свързани с важни нерви или кръвоносни съдове, ще може да бъдат премахнати без да се нанесат вреди на телето", добавя той.

Това не е първият път, в който се ражда теле с 6 крака. През последните години подобни феномени има в Германия, Швейцария, Индия и САЩ.