Близо 2000 души членуват в клуба на любителите на коктейла "Негрони", като някои от тях са от Ирландия, Австрия и Швейцария. Всяка година през май те се събират в Италия, за да пият заедно любимата си напитка.
"Негрони" е коктейлът, роден през 1920 година от страстта към аперитивите на флорентинския граф Камило Негрони.
Очарователният и вечно пътуващ по света граф измислил питието си, смесвайки с джин любимия си дринк "Американо", съставен от битер и червен вермут. Така дал началото на предизвикателното, утоляващо жаждата и чаровно питие, което по-късно става италиански символ.
В същото време това е едно от малкото италиански питиета, което се пие в смесено, а не в чисто състояние в чужбина. Топъл по цвят, свеж за гърлото и лесен за приготвяне, "Негрони" става любим не само заради приятния си цвят, а и защото е прекрасно средство за компания след вечеря. Неговата рецепта, регистрирана през 1960 година от International Bartenders Association, е родена на практика десетки години преди това. В идеалния си вид питието се предлага и в историческия кафе-бар Casoni във Флоренция. Точно там навремето граф Негрони е сядал и се е обръщал към бармана Фоско с думите: "Както обикновено!". След това той му приготвял питието, смесвайки една трета джин с една трета вермут и с една трета битер с лед. Измислената от графа рецепта пожънала истински успех и сред американските му приятели. Така "Негрони" стартирал и пътешествието си по света. Днес в Италия има и шоколадови бомбони, пълни с "Негрони". Има и коктейл, наречен "Графът" (Il Conte), в който вермутът и битерът се смесват с джин от 47-48 градуса без лед.