В Боливуд снимат своя версия на „Казабланка“
В Боливуд снимат своя версия на „Казабланка“ / netinfo
През 2008 г. в индийските кина ще бъде показан римейк на легендарната холивудска мелодрама „Казабланка“. В новата версия на филма на Майкъл Къртис действието ще бъде пренесено от Мароко в съвременна Индия, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Би Би Си.

Една от главните роли ще бъде поверена на Суреш Гопи, който е известен в Индия с ролите си като „лошо ченге“, но наскоро реши да смени своето амплоа заради лошото влияние върху младите хора. Гопи ще изиграе собственик на ресторант, който помага на любовницата си от движението на тамилските сепаратисти да избяга от Индия. В главната женска роля ще се снима Мандира Беди, актриса и телевизионна водеща, която наскоро направи своя фотосесия за мъжкото списание „Maxim“.

Режисьорът на римейка Раджив Натх заяви, че с неговия филм ще се отдаде дължимото на паметта на оригиналната „Казабланка“. „Когато бях студент в киноучилището, гледах великото класическо произведение 20 пъти“, призна си той. Натх казва, че филмът му на езика на малаяла „няма да бъде политизиран“ и няма да застава на страната на някой от участниците в конфликта. „Казабланка“ на Майкъл Къртис , в който главните роли изиграха Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман, бе определен от Американския институт за кинематография за най-добрата любовна история в американското кино. В класацията на 100-те велики американски филма на всички времена, направена от института, „Казабланка“ зае второ място след „Гражданинът Кейн“ на Орсън Уелс.