Успешна бизнесдама, но... неграмотна
Успешна бизнесдама, но... неграмотна / netinfo
Линда Уордън е успешна 48-годишна бизнес дама от английския град Лийдс. Тя е собственичка на агенция за организиране на партита, майка на три деца и живее в луксозна вила.

Всичко това няма да е толкова интересно, ако се знаеше, че тя се е научила да пише и чете едва преди три месеца. Това обаче не й пречело да работи на много места и то успешно, за си създаде накрая собствена фирма, която също така работи доста успешно.

"През целия си живот бях затворена и нямах самочувствие. Винаги внимавах, някой да не разкрие тайната ми. Когато трябваше нещо да се напише, казвах, че имам ужасен ръкопис и по-добре би било секретарките да го напишат, а когато трябваше нещо да се прочете, казвах, че не ми е интересно и ми е скучно", обяснява Линда, цитирана от БГНЕС.

Тя твърди, че даже и съпругът й, с който се е развела преди няколко години, не е подозирал нейната тайна. "Когато ме повишаваха и ставаше неотложно да чета и да пиша, тогава напусках работата си", продължава Линда.

В един момент от живота си обаче тя създала своя фирма и започнала много добре да работи. Едва тогава събрала куража да признае, че е неграмотна и се записала на курс. "Вече мога свободно да си отдъхна и ми си струва, че едва сега започвам да живея", признава вече грамотната Линда.