„УниКредит” отваря банка за имигранти в три италиански града
„УниКредит” отваря банка за имигранти в три италиански града / netinfo
Италианската групировка „УниКредит” отваря банка за имигранти в Милано, Болоня и Торино, съобщи финансовият всекидневник „Соле 24 оре“.

Въпреки че в Милано банковата агенция за имигранти функционира още от ноември миналата година, официалното откриване е предвидено за 6 март, предаде „ПронтоСофиа”.

„През тези три месеца ни беше достатъчно, за да установим, че има добро търсене на продуктите ни, които са свързани със спестовни сметки и със заеми“, казва пред вестника Лауро Лонгарцо, регионален директор на мрежата Agenzia Tu. „Целта ни е да накараме всеки, който влезе при нас, да се чувства комфортно“, допълва Лонгарцо.

Много скоро обаче трите филиала ще бъдат последвани от още няколко - във Верона, Рим, Бреша, Тревизо, Флоренция и отново в Милано. За работниците имигранти в тези градове „УниКредит” е организирала мрежа от агенции, които ще се стремят да отговорят напълно на нуждите им.

Дейността им ще бъде съсредоточена предимно в сферата на потребителските заеми и на заемите за жилища. Служителите във филиалите на банката за имигранти ще се занимават не толкова с типичната за едно банково гише работа, колкото с консултации за получаването на заеми.
Дори работното време на филиалите на банката e съобразено с това на работниците имигранти - от 10.20 до 14.20 и от 15.45 до 18.15 часа.

На румънските имигранти ще се предлага дори възможност да откриват „огледални“ сметки в „УниКредит” в Румъния, които могат да се захранват от собствениците им чрез банката в Италия.

В Италия има 2 милиона 670 хиляди регистрирани в общините имигранти, които са и потенциални клиенти. 1,4 милиона от тях имат банкови сметки.