Подобно на останалия свят, коледните празници за кралското семейство може да не се случат в традиционните и добре познати до този момент мащаби.

На 94-годишна възраст, придружена от 99-годишен съпруг, кралица Елизабет II със сигурност попада в рисковите категории на заразяване с COVID-19 и точно поради тази причина тя е изключително внимателна при изпълняването на ангажиментите от кралския календар.Вижте в канала "Royal News" във vbox7.
 

Строгите правила на социалната изолация може да намалят и тържествата в двореца. Семейството на принц Уилям и Кейт Мидълтън, например, се състои от пет члена, което означава, че може да им се наложи да стоят далеч от кралицата. Говори се, че те ще прекарат празниците със семейството на Кейт, имайки предвид, че последните три години са плътно до Нейно Величество.

Въпреки това, принц Едуард и семейството му определено ще прекарат празниците с Елизабет II, а останалите биха спазили традицията да присъстват на деня след Коледа, когато ще направят традиционния си празничен портрет - дейност, която все пак ще се случи на открито.