/ Guliver/Getty Images
Принцовете имат малки роли на щурмоваци в лентата
Принцовете Уилям и Хари преминаха по червения килим на състоялата се в Лондон премиера на филма "Междузвездни войни: Последните джедаи", предадоха световните информационни агенции.

Бляскави красавици и истински принцове на „Междузвездни войни“ в Лондон (СНИМКИ)

Височайшите особи присъстваха на прожекцията в "Роял Албърт хол" без половинките си - херцогинята на Кембридж Катрин, бременната с трето дете съпруга на принц Уилям, и Меган Маркъл, годеницата на принц Хари.

Guliver/Getty Images

По червения килим, обграден от щурмоваци, преминаха също режисьорът на "Междузвездни войни: Последните джедаи" Райън Джонсън и звездите на филма Марк Хамил, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Бенисио дел Торо, Антъни Даниълс, Анди Съркис.
"Не само е най-изпълненият с действие, но е и най-емоционалният, дърпа те в няколко различни посоки, спонтанен е", заяви Бойега пред Ройтерс за впечатленията си от филма на "Уолт Дисни", който се очаква да е кинопродукцията с най-големи приходи за 2017 г.

Вижте първите кадри от "Междузвездни войни: Последните джедаи" (ВИДЕО)

Вълнуващият феновете въпрос дали принцовете Уилям и Хари наистина изпълняват камео роли във филма така и не получи отговор.

Guliver/Getty Images

Загадката остава неразрешена, откакто актьорът Джон Бойега, който играе ролята на дезертиралия щурмовак Фин, сподели, че по време на посещението си на снимачната площадка на лондонските студиа "Пайнууд" през април 2016 г. принцовете са заснели сцена, също като щурмоваци.
Остава неясно обаче дали въпросната сцена е включена в окончателния вариант на филма. Говори се, че като щурмоваци в нея са се снимали също актьорът Том Харди и певецът Гари Барлоу.

Дворцови представители, както и от екипа на продукцията отказаха да коментират твърдението.

Guliver/Getty Images

"Не мога да потвърдя, нито да отрека", заяви режисьорът Райън Джонсън в отговор на въпрос за "кралското камео".

Часове преди прожекцията, в един от най-мразовитите дни в Лондон през тази година, стотици фенове се събраха пред "Роял Албърт хол". Почитателите храбро понесоха студа в очакване да зърнат звездите на филма и кралските особи. Европейската премиера на продукцията в Лондон беше организирана в подкрепа на Кралската фондация, чиито патрони са принцовете Уилям и Хари.

Guliver/Getty Images

"Никога не можеш да се наситиш на подобен род страст и ентусиазъм. Просто е невероятно. Феновете ни подкрепяха през всичките тези години. Възторгът им е заразителен", сподели актьор Марк Хамил, който изпълнява ролята на Люк Скайуокър.

Хамил допълни, че обичта на почитателите прави по-поносима загубата на близката му приятелка Кари Фишър. Актрисата, прочула се като принцеса Лея, почина на 60-годишна възраст през декември 2016 г., скоро след като приключи снимките за филма. Така поклонниците ѝ отново да ще могат да я видят в култовата й роля.

Светът скърби за принцесата, вдъхнала сила на милиони момичета

Guliver/Getty Images

Режисьорът Райън Джонсън също не скри радостта си, че съвсем скоро всички заклети почитатели на космическата сага ще гледат осмия епизод от поредицата.

"Феновете на "Междузвездни войни" са най-добрите в света. Аз самият съм бил почитател на поредицата през целия си живот. Вълнувам се, че ще гледам филма с вас, хора. Надявам се да ви хареса", сподели 43-годишният Джонсън преди прожекцията.

Филмът "Междузвездни войни: Последните джедаи" излиза на екран на 15 декември. Във Великобритания продукцията тръгва по кината на 14 декември. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА