Уесли Снайпс арестуван и освободен под гаранция от 1 млн. долара
Уесли Снайпс арестуван и освободен под гаранция от 1 млн. долара / netinfo

Популярният американски киноактьор Уесли Снайпс се предаде в петък на властите във Флорида и впоследствие бе освободен под гаранция от 1 млн. долара.

Той е обвиняван в данъчни измами. Снайпс пристигна във Флорида с личния си самолет от Намибия, където се снима в поредната филмова продукция. На гарата той бе задържан и откаран в съда в град Окала, където му бе предявено официално обвинение. Самият Снайпс заяви, че е невинен.

Съдията Гари Джоунс разреши на актьора да се върне в Намибия и да продължи снимките, но го задължи да се върне в САЩ до 10 януари. След тази дата международният му паспорт ще бъде отнет и ще му бъде забранено да напуска САЩ за периода на времетраене на съдебния процес.

Първата сбирка на представителите на всички страни по делото в съда е насрочено за 22 февруари, като на него присъствието на Уесли Снайпс не е задължително.

Обвиненията срещу кинозвездата в избягване на плащането на данъци бяха повдигнати на 17 октомври, но тогава представители на съдебната власт не успяха да се срещната с актьора, който бе в Африка. Твърди се, че Снайпс не е платил 14 млн. долара на държавата. Ако съдът го признае за виновен, заплашват го до 16 години затвор.