Уди Алън представя последния си филм
Уди Алън представя последния си филм / снимка: БГНЕС

Уди Алън ще представи последния си филм на Tribeca Film Festival, който започва в Ню Йорк идния месец, пише БГНЕС. "Whatever Works" е комедия с участието на Лари Дейвид, Ивън Рейчъл Ууд, Патриша Кларксън и Ед Бигли – младши.

 

Сценарият и режисурата, то се знае, са на … Уди Алън, според когото е "прекрасна идеята мой филм да бъде показан на филмов фестивал в моя град". Премиерата на лентата ще бъде още на първата вечер на Tribeca Film Festival – 22 април. Според един от основателите на феста – Джейн Розентал, "Whatever Works" е "уникално забавен" и зрителите няма как да не го харесат.

 

Първите снимки по филма са започнали още през 2004 г. и по мнението на критиците филмът бележи "завръщането на Уди Алън след известното му отстъпление с "Вики, Кристина, Барселона". Следващият си филм Алън ще снима в Лондон, като главните роли в него ще бъдат поверени на Антонио Бандерас и звездата от "Бедняка милионер" - красивата индийска актриса Фрейда Пинто. Времето между двата филма Алън посвети на джаза, неговата друга голяма страст.