Ученик пуска сайт за положителни новини
Ученик пуска сайт за положителни новини / www.sxc.hu

12-годишният канадец Макс Джоунс иска да стане журналист и е избрал да пише само добри новини, предаде АФП. Информационният сайт Weekend News Today (www.hnheadlines.com), на който той е главен редактор, вече привлича около 5000 посещения дневно. Макс, който живее във Флорида, се надява някой ден да ръководи мрежа от информационни сайтове.

Екипът на необичайния сайт се набира от целия свят, онлайн, от стаята на младежа в Орландо. Привличат се автори без заплащане да пишат и да публикуват видеосюжети. "Мисля реално, че един човек може малко по малко да осъществи промяната в света", изповядва начинаещият журналист своето професионално кредо. "Човек има толкова много възможности като журналист. Обичам да правя нещата преди другите", признава амбициозният колежанин.

По природа стеснителен, той се преобразява пред камерата, уверява неговата майка Ким Джоунс. Макс мечтае да стане телевизионен журналист и е на мнение, че печатните медии ще бъдат изцяло изместени от интернет.

Стаята на младежа е трансформирана в мини ТВ студио, където той прекарва по пет часа седмично - пише редакционни статии, записва видео и обобщава изпратеното от доброволните си сътрудници, допълва БГНЕС. Въпреки напрегнатия си график, младежът твърди, че всяка вечер в 21:00 е в леглото, защото училището си остава засега приоритет номер едно за него.