Учен мори вампири с проста аритметика
Учен мори вампири с проста аритметика / netinfo

Съвсем предпразнично колегите на Граф Дракула получиха неочаквано смъртоносен удар и то повсеместно. Новият убиец на вампири е професор по физика, който вместо да ги мери в сърцето с дървени колци и сребърни куршуми, ги елиминира за секунди с проста аритметика.

Физикът от университета на Централна Флорида Костас Ефтимиу бил силно обезпокоен от срамно високата популярност, на която се радват всевъзможните вампири и зомбита, благодарение на празника Хелоуин и хорърите на Холивуд. Той си поставил за цел "да избие всички адски създания" по най-ефикасния възможен начин - като развенчае публично митовете за тях, разказва сп. "Лайв сайънс". Всички знаят, че според легендата вампирите се хранят с човешка кръв. Веднъж ухапан, човек се превръща в един от тях, кучешките му зъби се удължават и той хуква да смуче живителната течност от нови жертви. Проф. Ефтимиу грабва тебешира и започва да смята пред аудиторията: на 1 януари 1600 г. човешкото население е наброявало 536 870 911 души.

Ако през тази година се е появил първият вампир, който започва да хапе средно по един човек на месец, тогава до 1 февруари 1600 г. ще имаме два броя вампири. Месец по-късно изчадията ще са вече четири и т.н. Простите сметки показват, че само за две години и половина цялото население на Земята ще е вампирясало и няма да е останала и капчица човешка кръв за изсмукване. Ако се вземат предвид и по-високата смъртност през онази епоха, тогава този сценарий ще се развие далеч по-бързо.

На този ефект не може да се противодейства, дори и ако си представим как хората гледат да наваксат загубите и правят несравнимо повече любов, за да се възпроизвеждат по-бързо. В дългосрочен план хората не могат да оцелеят при тези условия, дори и ако популацията им се удвоява всеки месец, нещо което е далеч от нашите способности за възпроизводство, изчислява Ефтимиу. Така че каквото и да витае около вас в нощта на 31 октомври преди Хелоуин, то със сигурност няма как да ви превърне във вампир, успокояват от научното списание. /БГНЕС/