U2 зарадваха десетки хиляди с концерт в Истанбул
U2 зарадваха десетки хиляди с концерт в Истанбул / снимка: Reuters
U2 зарадваха десетки хиляди души с концерт в Истанбул
32292
U2 зарадваха десетки хиляди души с концерт в Истанбул
  • U2 зарадваха десетки хиляди души с концерт в Истанбул

Легендарната ирландска рок група U2 разлюля снощи олимпийския стадион "Ататюрк" в Истанбул.

Турските медии съобщават за 40 000 души, присъствали на концерта, макар накрая Боно да благодари на публиката с думите: „50 000 души са повече от това, което съм искал от първата вечер в Истанбул". Солистът стъпи на въртящата се, висока 64 метра сцена в 21:45 часа. Групата изпълни първо по-бързи парчета, след това премина към изпълнения с послания към обществото, като изсвири общо 25 песни в продължение на два часа. По време на концерта Боно покани на сцената турския певец и композитор Зюлфю Ливанели и двамата изпълниха песента на Ливанели "Ийдим Асланъм". Накрая легендарните изпълнители излязоха на няколко биса, като първият път стояха около час и половина, а след това излизаха няколко пъти за по две-три песни.

Преди концерта дълги колони от превозни средства към стадиона блокираха часове наред движението в Истанбул.

Това е първият концерт на U2 в Истанбул - десетият от световното турне на групата. Той се реализира в рамките на програмата "Истанбул - столица на европейската култура през 2010 година".

Повече за обстановката на стадион "Ататюрк" можете да чуете в прикачения звуков файл от разказа на Митко Лишев от Дарик радио - Пловдив.