U2 и Green Day свириха на стадиона в Ню Орлианс
U2 и Green Day свириха на стадиона в Ню Орлианс / netinfo

Ирландските рокери от U2 и американските пънкари Green Day свириха на откриването на стадиона Louisiana Superdome в Ню Орлиънс.

Стадионът беше подслон за 30 000 души по време на разрушителния ураган Катрина миналата година, въпреки че бурята унищожи покрива му и вътрешността му беше повредена.

Близо 3.8 милиона литра вода трябваше да бъдат изпомпани от съоръжението, а гаражите му и терена хванаха плесен поради липсата на климатици. Строителните работници възнамеряваха първоначално да бутнат постройката. Въпреки, че в последствие стана ясно, че тя може да се възстанови, оценките бяха, че няма да се използва до 2007 г.

Сега, след 13 месеца, стадионът отвори врати, а на него играха отборите по ръгби на Ню Орлиънс Сейнтс и Атланта Фалконс. Освен това монетата преди началото на мача беше хвърлена от бившия президент на САЩ Джордж Буш – старши. Билетите за събитието бяха разпродадени и на трибуните присъстваха 68 000 души. Губернаторът на Луизиана Катлийн Бланко заяви, че откриването на съоръжението е много важен момент за щата и е уникално, че това става само 13 месеца след унищожителното бедствия.