Търг с вещи на Майкъл Джаксън донесе 1 млн. долара
Търг с вещи на Майкъл Джаксън донесе 1 млн. долара / снимка: WENN, Reuters

Вещите от дома, в който Майкъл Джаксън живя с трите си деца малко преди смъртта си, бяха продадени за близо 1 милион долара на търг на аукционна къща Julien`s Auctions.

Дарън Джулиън, президент на аукционната къща, не можа да даде по-конкретна информация за продадените вещи, но приходите надхвърлят три пъти първоначалните очаквания за 200 000 до 400 000 долара. Кухненска дъска, на която децата на Джаксън написали "Обичаме те, татко", беше продадена за 5000 долара. Шкаф, върху огледалото на който Джаксън пишел послания до самия себе си, намери собственик за 25 750 долара.

На търга бяха продадени още мебели, произведения на изкуството и други предмети, от имението на улица Норт Керълууд Драйв, в която Джако живееше под наем, докато се готвеше за концертите си в Лондон преди смъртта си през юни 2009 година.

Леглото, в което кралят на попа почина на 50-годишна възраст, беше изключено от търга по молба на семейството, но килимчето под леглото беше продадено за 15 360 долара, съобщава БГНЕС. То се оценяваше на 400-600 долара.

Аукционната къща пресътвори имението в изложбената си зала в Бевърли Хилс и покани почитателите да запълнят пространството, където трябваше да бъде леглото, с послания до покойния Джаксън. Джулиън обеща да изпрати всички послания на децата и майката на Майкъл.

"Майкъл Джаксън има най-страхотните почитатели в света. Виждам защо той живееше за тях. Те идваха всеки ден тази седмица, за да носят подаръци. Не сме виждали подобна връзка на звезда с нейните почитатели", заяви Джулиън.

Аукционната къща е организирала търгове с вещи на десетки знаменитости, сред които Шер, Барбара Стрейзънд, Уилям Шатнър и Слаш.