/ Guliver/Getty Images
Ако вашият Twitter поток изглежда различно – не се притеснявайте. Има причина това да е така и тя е новият дизайн на десктоп изгледа, който бе пуснат публично на 23 април. Той предоставя един много по-опростен и по-лек изглед, който се очаква да направи потребителското изживяване много по-интуитивно. Редизайнът бе обявен още през януари и до този момент той бе достъпен за ограничен брой потребители на социалната мрежа за кратки текстове, съобщават от СофтУни.
 
Въпреки това дизайнът явно не предлага еднакъв изглед за всички потребители, тъй като при някои се визуализират две колони, вместо три; при тях колоната за timeline в ляво е по-голяма, докато популярните теми, както и предложения кого да следвате, са преместени в дясната колона. Потребителите, които виждат три колони, имат трета, която е статична и в нея се намират някои стандартни инструменти – известия и съобщения. Представител на Twitter заяви, че това са само тестове на изгледа за десктоп.
„Ние тестваме някои неща, така че е възможно хората да видят различни версии. Искаме да тестваме публично, за да можем да получим повече отзиви за това какво мислят хората“, заявиха от компанията. Бъдещият дизайн ще включва и други функции като промяна на размера на шрифта, тъмен режим (при който сайтът върви на тъмен фон, вместо на бял), както и опция да се визуализират най-напред новите туитове.
Всички тези промени са част от опита на Twitter да е в крак с модните тенденции, като по този начин подсили потребителската ангажираност в приложението. Статистиките на компанията сочат, че активните потребители са се увеличили до 330 млн. за първото тримесечие на 2019 г., спрямо 321 млн. души за последното тримесечие на миналата година.

Въпреки че от компанията предупредиха преди няколко месеца за предстоящите промени, публичните тестове внесоха известна доза объркване и раздразнение у потребителите.
 
СофтУни