Тръгна официален сайт за Емил Димитров
Тръгна официален сайт за Емил Димитров / netinfo

Легендата на българската забавна музика Емил Димитров вече има собствена уеб-страница. На адрес www.emil-dimitrov.com почитателите на изпълнителя на “Моя страна” ще могат да открият пълната му биография и дискография с всичките му грамофонни плочи, издавани през годините.

Многобройната фото галерия включва над 230 уникални снимки от личния му архив, с помощта на които меломаните могат да проследят всички периоди на звездния му живот.

Разделът „Спомени за Емил” е уникален по рода си – в него посетителите могат да прочетат спомените на едни от най-добрите приятели и колеги на Емил, като Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Мая Нешкова, Росица Кирилова и други изявени дейци в областта на културата.

В раздела „Медия” и подраздела „Любопитно” пък могат да се видят непознати до този момент неща от живота на легендарния Емил Димитров, като афиш от първото му участие на сцена, картинир изработени от самия него и още много други. В под раздела „Видео” могат да се гледат трите видео клипа (“Моя страна”, “Писмо до мама” и “Ако си дал”), направени от режисьора Стилян Иванов.

Инициатор на идеята за сайта е 17-годишният ученик Ангел Петров. Уникалният дизайн на проекта е дело на Мая Живкова, която е дизайнер и на официалния сайт на примата на българската музика Лили Иванова. Сайтът на големия певец е осъществен с помощта на наследника му – Емил Димитров – син, който е предоставил голяма част от архивните материали на прочутия си баща.