Триумфално посрещане на Мария Шерифович в Белград
Триумфално посрещане на Мария Шерифович в Белград / netinfo

Над 50 000 души се събраха тази нощ на площада пред кметството на Белград, където приветстваха победителката на "Евровизия 2007" Мария Шерифович и мощно пяха заедно с нея спечелилата конкурса песен "Молитва", предаде ТАНЮГ.

Хиляди хора скандираха "Мария" и "Сърбия", свиреше духов оркестър и небето бе озарено от фойерверки.

"Хубаво е да видя събрани толкова много хора, почувствахме ви и там /в Хелзинки/, вас и тази огромна енергия и затова безкрайно ви благодаря за подкрепата. Победихме и искрено се надявам това да е нова глава за нова Сърбия", каза Мария Шерифович от балкона на кметството, откъдето с цяло гърло изпя за първи път пред публика, рок-вариант на песента "Молитва".

В кметството Мария бе посрещната от заместник-кмета Радмила Хрустанович, която от името на белградчани и на цяла Сърбия й благодари за победата.

"Градът организира посрещане, каквото се организира за шампиони. Вие показахте, че сте истински шампион с огромно сърце, фантастичен глас и изключителна скромност", каза Радмила Хрустанович. "Спечелихте Европа, качихте се на самия връх на Европа и донесохте в Белград песента на Евровизията, на която ще бъдем домакини догодина по това време", добави заместник-кметът.