С идването на 2022 година започнаха предсказанията каква ще бъде тя, кога ще има Ретрограден Меркурий и кой ден е най-подходящ, за да сключите брак. В общия смисъл думата "хороско̀п" е характеристика и предсказание на някого в зависимост от времето на раждане. Първите хороскопи са засвидетелствани във Вавилон и датират от 410 г. пр.н.е., което показва, че това далеч не е откритие на съвременния човек, пише каналът "OMG Facts" във vbox7. Ето обаче няколко причини, за да не приемате дневния ви хороскоп като чиста монета и да вложите всички усилия сами да предопределите деня си: 

Фалшиви са

Истината е, че вие не знаете кой стои зад хороскопа, който четете в любимото си списание или сайт. Повечето пъти са преводни статии, които са украсени с богатото въображение на автора. Така не подреждането на планетите е решаващо за това да имате лош ден, а такъв е денят на човека, който седи зад хороскопите. Изводът е, че ако все пак искате да прочетете хороскопа си, трябва да търсите адекватни източници.

via GIPHY


Генерализиране

Нима вярвате, че всички хора, които са зодия Везни, ще имат страхотен ден на работа, защото ще получат дългоочакваното повишение, за което са прочели в хороскопа си? Вселената не работи така и за да получите кариерното развитие, за което мечтаете, трябва да се потрудите, а не просто да си прочетете дневния хороскоп. 

Животът ви не зависи от деня ви на раждане

В интернет се върти една шега, която гласи: "Попита ли те кога си роден, бягай от нея". Шегата настрана, но нима вярвате, че денят ви на раждане е определящ за целия ви живот? 

Законът за привличането

Вероятно ви се е случвало да ви се сбъдне "предсказанието" от хороскопа. Истината е, че човек вижда това, което иска да види. Мозъкът ви се настройва, че трябва да ви се случи написаното и вие сте жертва на собственото си търсене и изопачаване на ситуациите, за да паснат на "пророчеството на звездите".

via GIPHY


Заради Ретроградния Меркурий е

Крайно време е да спрем да се оправдаваме с ретроградния Меркурий. Той не е виновен за лошите решения, които сами избираме да вземем. Много е удобно да изтъкнем това като причина за мрачното си настроение, но вероятно голяма част от нас не са много наясно какво точно означава дадена планета да е ретроградна.