Три звездни красавици завладяха САЩ и Канада
Три звездни красавици завладяха САЩ и Канада / Guliver/Getty Images

Комедията „Отмъщение по женски" (The Other Woman) със звездното участие на Камерън Диас, Лесли Ман и Кейт Ъптън оглави северноамериканския боксофис, след като спечели 24,7 млн. долара през дебютния си уикенд на екран.

СНИМКИ: Три звездни красавици демонстрират „Отмъщение по женски"

В лентата на режисьора Ник Касаветис Камерън Диас се превъплъщава в образа на красива и уверена в себе си жена, която открива, че на пръв поглед перфектния й приятел (в ролята Николай Костър-Уалдау) е всъщност женен и дори се среща тайно с няколко други жени. След като се запознава със съпругата му (Лесли Ман), двете жени изготвят план с който се надяват да отмъстят на мъжа, който ги лъгал толкова много време. Главните роли в комедията са поверени на Камерън Диас, Лесли Ман, Кейт Ъптън, Николай Костър-Уалдау, Тейлър Кини, Ники Минаж.

На второ място остана лидерът от последните три седмици „Завръщането на първия отмъстител" (Captain America: The Winter Soldier) с 16 млн. долара приходи от уикенда и общо 224,9 милиона за четири седмици на екран. Сюжетът на лентата на Marvel проследява живота на Стив Роджърс, известен още като Капитан Америка, който се опитва да се приспособи към съвременния свят. След атаката срещу негов колега в ЩИТ той се обединява с Черната вдовица, за да спаси света от нова заплаха - агент на СССР с кодовото име Зимния войник (Winter Soldier). Епичната лента е с участието на Крис Еванс, Скарлет Йохансон, Самюел Л. Джаксън, Робърт Редфорд, Себастиан Стан, Антъни Маки, Коби Слълдърс, Емили ВанКамп, Хейли Атуел.

СНИМКИ: Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител в Холивуд

Топ три допълва „Раят съществува" (Heaven Is for Real) с 13,8 млн. долара приходи от уикенда и общо 51,9 милиона за две седмици прожекции в САЩ и Канада. Лентата, вдъхновена от истински случай, разказва историята на баща и неговия син, който твърди, че по време на тежка операция за спасяването на живота му е посетил Рая. Таткото, в чиято роля влиза носителят на Оскар Грег Киниър, се опитва да убеди света в твърденията на невръстния си син, който разкрива детайли за събития, които са се случили преди неговото раждане.

На четвърто място дебютира екшън лентата „Престъпно предградие" (Brick Mansions), римейк на култовия френски екшън "Предградие 13". Лентата с участието на покойния Пол Уокър, Давид Бел, рапъра RZA спечели 9,6 млн. долара през първия си уикенд на екран в САЩ и Канада. Сценаристът на оригинала Люк Бесон се заема със задачата да пренесе действието от гетата на Париж в Детройт. Неспособна да контролира престъпността в Детройт, местната полиция построява колосална стена около квартала, в който живеят най-опасните престъпници в града. Главни действащи лица в екшъна са полицаят Деймиън (Пол Уокър и Лино (Давид Бел), з акойто всеки ден е борба за почтен живот.

В средата на северноамериканския боксофис тази седмица е екшън фантастиката „Превъзходство" (Transcendence) с 4,1 млн. долара приходи от уикенда и общо 18,5 милиона за две седмици на екран. В „Превъзходство" Джони Деп изпълнява ролята на Уил - пионер в компютърните технологии, който иска да слее съзнанието си с наскоро създаден суперкомпютър. Той иска да бъде създаден невиждан досега общ интелект в един компютър, който да промени завинаги бъдещето на човечеството. Лентата е със звездното участие на Джони Деп, Кейт Мара, Ребека Хол, Морган Фрийман.

На седмо място дебютира хорър лентата „Тихите" (The Quiet Ones), който спечели 4 млн. долара през първия си уикенд на екран в Северна Америка. Сюжетът на филма е фокусиран върху група студенти, които получават задача да създадат полтъргайст, като за целта използват съзнанието на болна и психично нестабилна млада жена. Сред звездите на „Тихите" са Сам Клафлин, Джаред Харис, Ерин Ричардс, Рори Флек-Бърн.

От десето на осмо място се изкачи документалният филм „Мечки" (Bears). Лентата, която проследява живота на семейство мечки в Аляска, е спечелила 3,6 млн. долара през уикенда и общо 11,2 милиона за две седмици на екран.

На девето място остана „Дивергенти" (Divergent) с 3,6 млн. долара приходи от уикенда и общо 139,5 милиона за шест седмици на екран. Екшън приключението по поредицата бестселъри на Вероника Рот разказва историята на свят, в който хората са разделени на различни фракции въз основа на човешките добродетели. В този свят обаче съществуват и Дивергенти, които са различни и никога не могат да станат част от определена група. Лентата е с участието на Шейлийн Удли, Тио Джеймс, Кейт Уинслет, Маги Кю, Ашли Джъд, Зоуи Кравиц.

СНИМКИ: Дивергенти в Лос Анджелис

Топ десет завършва комедията A Haunted House 2 с 3,3 млн. долара приходи от уикенда и общо 14,2 милиона за две седмици прожекции в САЩ и Канада. Хорър комедията с участието на Марлон Уейънс, Джейми Пресли, Есънс Аткинс, Габриел Иглесиас, Миси Пайл, Ашли Рикардс.