Три напитки срещу подут стомах
Три напитки срещу подут стомах / sxc.hu

Подутият стомах е често срещано явление. Ето защо експерти откроиха трите напитки, които помагат за предотвратяване на неприятното усещане:

Студен чай от мента. Ментата успокоява проблемите с храносмилането и помага на стомаха по-бързо да усвои храната. Освен това тази ароматна билка ускорява метаболизма и намалява апетита. Препоръчва се да се пият по две чаши студен чай от мента всеки ден.

Фрапе от ананас. В ананаса има малко калории, много фибри и голям процент вода с изобилие от витамини и минерали. Той създава усещане за ситост и предотвратява преяждането. Освен това този плод съдържа ензима бромелаин, който помага за усвояването на протеините и подобрява храносмилането като цяло. Напитката се приготвя по следния начин: половин ананас се смесва в блендер с 2 лъжици ленено масло, което е богат източник на ненаситени мастни киселини и намалява подуването на корема. Ананасовото фрапе може да замени една от закуските през деня.

Напитка с черен шоколад. Черният шоколад е богат на антиоксиданти, отпуска нервите и подобрява циркулацията на кръвта. Той сваля кръвното налягане и оказва влияние върху теглото. Шоколадът със 70% съдържание на какао намалява апетита и създава чувство за ситост. Напитката се приготвя с кисело мляко, мед, шоколад и банан. Препоръчително е тази напитка да се консумира на закуска. (БГНЕС)