Три филмови продължения окупираха челните места в САЩ и Канада
Три филмови продължения окупираха челните места в САЩ и Канада / Guliver/Getty Images

Продължението на романтичната комедия „Мисли като мъж" "Мисли като мъж 2" (Think Like a Man Too) оглави северноамериканския боксофис след дебютния си уикенд на екран, като спечели 30 млн. долара от прожекции в киносалоните в САЩ и Канада. Лентата, която проследява приключението на двойките от първия филм в Лас Вегас, е с участието на Адам Броуди, Джери Ферара, Меган Гуд, Реджина Хол, Терънс Дженкинс, Габриел Юниън, Кевин Харт.

На второ място остана лидерът от миналата седмица „Внедрени в час 2" (22 Jump Street), който спечели 29 млн. долара през втория си уикенд на екран вече има приходи в размер на 111,4 милиона за две седмици в северноамериканските киносалони. В лентата Чанинг Тейтъм и Джона Хил отново влизат в ролята на младите полицаи Дженко и Шмид. Завършилите гимназия вече два пъти сега отиват в колеж под прикритие. В комедията на Фил Лорд и Кристофър Милър участват и Айс Кюб, Питър Стормеър, Уайът Ръсел, Амбър Стивънс, Дейв Франко.

На трето място тази седмица намираме анимацията „Как да си дресираш дракон 2" (How to Train Your Dragon 2) с приходи от уикенда в размер на 25,3 млн. долара и общо 95,2 милиона за две седмици на екран в САЩ и Канада. Анимационното приключение със звездните гласове на Кейт Блнашет, Джерард Бътлър, Крейг Фъргюсън, Америка Ферера, Джона Хил, Ти Джей Милър, Кристен Уиг и Кит Харингтън връща зрителите в света на Хълцук и Беззъб, пет години след като двамата успешно сприятелиха драконите и викингите на острова Бърк.

На четвърто място дебютира биографичната музикална лента „Момчетата от Джърси" (Jersey Boys) с 13,5 млн. долара приходи от уикенда. Музикалната биографична драма на Клинт Истууд, базирана на успешния мюзикъл "Момчетата от Джърси", разказва историята на култовата американска рок банда и е с участието на Майк Дойл, Джеймс Мадио, Катрин Нардучи, Винсент Пиаца, Джереми Люк, Фрея Тингли, Кристофър Уокън, Франческа Истууд.

В средата на северноамериканския боксофис намираме "Господарка на злото" (Maleficent) с 13 милиона долара приходи от уикенда и 186 милиона за четири седмици прожекции в САЩ и Канада. В центъра на приключенската фентъзи история е Злодеида - красива и невинна млада жена, станала жертва на безмилостно предателство, което превръща сърцето й в камък. Решена да отмъсти и да защити народа си, тя започва епична битка с краля на човеците и проклина новородената му дъщеричка Аврора. „Господарка на злото" е с участието на Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Джуно Темпъл, Лесли Манвил, Сам Райли, Миранда Ричардсън.

Мрачната история на Злодеида в снимки

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

Научната фантастика с Том Круз "На ръба на утрешния ден" (Edge of Tomorrow) е на четвърто място с приходи от 10,3 милиона долара през изминалия уикенд и общо 74,5 милиона за три седмици на екран. Във фантастичния филм на режисьора Дъг Лаймън Том Круз се бори с извънземните в тандем с Емили Блънт и умира стотици пъти, заклещен във времето. "На ръба на утрешния ден" е създаден по мотиви от японска манга, наречена "Всичко, което трябва да правиш, е да убиваш". Във филма участват и Бил Пакстън, Брендън Глийсън, Джонас Армстронг.

Седми е "Вината в нашите звезди" (The Fault in Our Stars) с 8,6 млн. долара приходи от уикенда и 98,7 милиона за три седмици на екран в Северна Америка. Лентата за двамата влюбени тийнейджъри Хейзъл и Гъс по бестселъра на Джон Грийн е с участието на Шейлийн Удли и Ансел Елгорт в главните роли.

На осмо място тази седмица е „Х-мен: Дни на отминалото бъдеще" (X-Men: Days of Future Past), който реализира приходи от 6,2 млн. долара през уикенда и общо 216,8 милиона за пет седмици прожекции в САЩ и Канада. Филмът на режисьора Брайън Сингър събира обичаните герои от оригиналната трилогия с по-младите им образи от филма „Х-Мен: Първа Вълна" (X-Men: First Class) в една епична битка, която трябва да промени миналото, за да спаси бъдещето. Лентата е със звездното участие на Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Елън Пейдж, Патрик Стюарт, Джейсън Флеминг, Дженифър Лорънс, Шон Ашмор, Ана Пакуин, Иън Маккелън, Хю Джакман, Никълъс Холт, Евън Питърс, Питър Динклидж, Бубу Стюарт, Лукас Тил, Даниел Кудмор, Бингби, Лари Дей, Джош Хелман, Хали Бери.

Деветото място тази седмица е за „Готвачът" (Chef), който през изминалия уикенд спечели 1,8 млн. долара и вече има 16,9 милиона долара приходи за седем седмици на екран. Комедията, в която Джон Фавро влиза в главната роля и сяда на режисьорския стол, разказва за талантливия готвач от Маями Карл Каспър, който въпреки силното си желание не успява да отвори мечтания ресторант в Лос Анджелис. След провала в Ел Ей той се завръща в Маями и започва да изкарва прехраната си с помощта на хранителен камион, който носи името El Jefe Cubanos. В лентата на Джон Фавро партнират Джон Легуизано, Боби Канавали, Скарлет Йохансон, Дъстин Хофман, София Вергара, Оливър Плат, Робърт Дауни-Джуниър, Глория Сандовал.

Годзила" (Godzilla), който през изминалия уикенд спечели 1,8 млн. долара и общо 194,9 милиона за шест седмици на екран, заема десето място тази седмица. 60 години след първата екранна поява на японското чудовище, резултат от радиоактивно заразяване, режисьорът Гарет Едуардс направи римейк на лентата, в който епичната битка се пренася в Сан Франциско. Международният звезден актьорски състав включва Арън Тейлър-Джонсън, номинирания за Оскар Кен Уатанабе, Елизабет Олсън, носителката на Оскар Жюлиет Бинош, номинираната за Оскар Сали Хокинс, Дейвид Стратърн и носителят на награди Еми и Златен Глобус - Брайън Кранстън.