Трето поколение лебед-терорист тормози гребци и туристи
Трето поколение лебед-терорист тормози гребци и туристи / Thinkstock/Getty Images

Поговорката "Какъвто бащата, такъв и синът", може да бъде интерпретирана "Какъвто дядото и бащата, такъв и внукът и синът" в случая на Асбейби - трето поколение лебед-терорист, пише в. "Дейли експрес".

През 2012 година гребците и туристите по река Кам в Кеймбридж, Великобритания, пропищяха от набезите на дядото - пернатия хулиган Мистър Асбо. Дядото-терорист, прочул се с лошия си нрав и постоянните нападения срещу всеки, дръзнал да плава на територията му, в крайна сметка беше преместен на отдалечено на 90 километра тайно място.

Миналата година терор над невинните жертви упражняваше Асбой, достоен наследник на татко Асбо в речното хулиганство. Асбой вилнееше в пика на летния сезон и налиташе на невинни гребци и туристи. Подобно на баща си, пернатият хулиган нападаше всяка лодка, която се приближи до него. "Това е най-порочният лебед, който някога съм виждал", сподели тогава един от потърпевшите.

Хулиганските подвизи на дядото и бащата обаче бледнеят пред тормоза, който налага техният внук и син Асбейби. Младият наследник на известните пернати терористи постоянно съска и кълве дръзналите да влязат в реката и краде сандвичите и шишетата с вода на туристите. Очевидец разказва, че при един от набезите си Асбейби е увил шията си около бутилка шампанско, а при друг е докопал дамска чанта.

"Мислехме, че Мистър Асбо и Асбой са лоши, но наследникът им е по-зъл и от двамата. Ако той продължава в същия дух, някой може да пострада сериозно", твърдят местни жители. Асбейби напада не само хора, но и други птици. Веднъж лебедът-терорист е налетял дори на крава.

Източник: БТА