Трансформърс: Ера на изтребление е най-гледаният филм у нас
Трансформърс: Ера на изтребление е най-гледаният филм у нас / Форум Филм България

Четвъртият "Трансформърс: Ера на изтребление" (Transformers: Age of Extinction) застана на първа позиция сред най-гледаните филми у нас в премиерният си уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята за това как четири години след забраната на трансформърите, положителният герой - Оптимус Прайм, заедно с героя на Марк Уолбърг започват битка срещу построените от човека динотрансформъри, е гледана от 25 947 зрители и има 270 196 лева приходи.

На втора позиция е анимацията "Как да си дресираш дракон 2" (How to Train Your Dragon 2). Вторият филм от трилогията отново е за фантастичния свят на Хълцук и Беззъб, които стигат до ледената пещера и се бият за запазването на мира. За десет дни на екраните у нас триизмерният филм е гледан от 46 116 зрители и има 407 169 лева от билетите им.

Трети по ред е "Внедрени в час 2" (22 Jump Street). Комедията с Чанинг Тейтъм и Джона Хил в образа на Дженко и Шмид и този път вкарва зрителя в колежанските отношения и търсенето на разпространител на дрога сред учащите се. За десетте дни на екран филмът е гледан от 25 523 зрители и има 211 346 лева от билетите им.

На четвърта позиция е "Господарка на злото" (Maleficent). Триизмерната приказна история с Анджелина Джоли е гледана от 121 653 зрители и за месец на екраните има 1 165 085 лева приходи.

Мрачната история на Злодеида в снимки

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

Екшънът "На ръба на утрешния ден" (Edge of Tomorrow) е на пета позиция. Триизмерната история с Том Круз за спасяването на Земята от нашествие на почти завладели Европа извънземни същества е гледана от 43 102 зрители и има 435 968 лева приходи за месец от премиерата му у нас.

На седмо място е създаденият по бестселъра на Джон Грийн филм - "Вината в нашите звезди" (The Fault in Our Stars). Историята за смешното и трагичното в едно влюбване между тийнейджъри, които имат онкологични заболявания е гледана от 12 294 зрители и има 84 181 лева приходи за 17-те дни, откакто е на екран у нас.

Осмо място сред най-гледаните филми е "Заедно по принуда" (Blended). Комедията с Дрю Баримор и Адам Сандлър, които са самотни родители и се оказват заедно на почивка в Африка е вече месец на екраните и има 21 186 зрители и 154 128 лева приходи.

"Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" (X-Men: Days of Future Past) е на девета позиция. Битката на мутантите за спасяването на човечеството е вече месец и половина на екраните у нас и е гледана от 51 401 зрители и има 495 595 лева приходи.

На десета позиция е "Камбанка и феята-пират" (Tinker Bell and the Pirate Fairy). Триизмерната анимация е втори месец на екран у нас и има 39 609 зрители и 350 801 лева от билетите им.

Източник: БТА