Тор: Светът на мрака е номер едно за българските зрители
Тор: Светът на мрака е номер едно за българските зрители / Форум Филм България

Нито една от четирите премиери от миналия уикенд не успя да прехвърли зрителския интерес над този към "Тор: Светът на мрака" (Thor: The Dark World), сочат обобщените данни от киносалоните у нас, цитирани от БТА. Богът на гръмотевиците от комиксите на Marvel, в чиято роля се превъплъщава Крис Хемсуърт, е привлякъл общо 100 986 зрители за 17-те дни на екраните и е събрал общо 1 001 854 лева приходи.

На втора позиция е премиерният от миналия уикенд филм на Ридли Скот "Съветникът" (The Counselor), в който могат да бъдат гледани Камерън Диас, Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Майкъл Фасбендър, Брад Пит, Джон Легуизамо и Горан Вишнич. Създаденият по оригиналния сценарий на Кормак МакКарти филм е с 11 604 зрители и 95 032 лева приходи за първите три дни на екран.

Трети по ред сред най-гледаните филми е "Последният пенсионерски запой" (Last Vegas). Премиерата от миналия уикенд от режисьора на "Съкровището" Джон Търтълтауб с Кевин Клайн, Робърт де Ниро, Морган Фрийман и Майкъл Дъглас в главните роли е с 9432 зрители и 77 509 лева от билетите им след трите дни на екран у нас.

Свободни птици“ (Free Birds) - анимационна история за поредната помилвана от президента на САЩ пуйка на име Реджи, която се заема със задачата да промени кулинарните пристрастия за Деня на благодарността, е на четвърто място в топ 10. Триизмерният филм е вече десет дни по екраните у нас и има 9108 зрители и 81 796 лева от билетите им.

На пета позиция е "Кумба" (Khumba). Анимационният филм от Южна Африка за малката зебра, нейните приятели и битката й за нова територия, е вече месец у нас и има 24 457 зрители и 220 043 лева.

Екшънът "Невъзможно бягство" (Escape Plan) е на шесто място, като за месец на екран филмът със Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер е гледан от 41 100 зрители и има 305 724 лева приходи.

Създаденият по едноименния роман на Орсън Скот Кард "Играта на Ендър" (Ender's Game) е на седмо място. За десетте дни на екран у нас филмът на Гавин Худ с Харисън Форд, Бен Кингсли и Ейса Бътърфилд е гледан от 9000 души и има 70 2211 лева приходи.

Третата премиера от миналия уикенд - "Надиграването" (Battle of the Year) е на осмо място в топ 10. Филмът, който ползва за основа документалната лента "Planet B-Boy" отпреди пет години, проследява битката за най-високото отличие в брейк-игрите. За трите дни на екран у нас той е видян от 2572 души и е събрал 19 597 лева приходи.

"Облачно, с кюфтета 2: Отмъщението на огризките" (Cloudy with a Chance of Meatballs 2) е на девета позиция, като три месеца след премиерата му у нас продължава да е сред първите десет най-гледаните филма. Триизмерната анимация е с 45 905 зрители и 404 057 лева от билетите им.

На десета позиция е "Капитан Филипс" (Captain Phillips) с Том Ханкс, чиито режисьор е познатият вече с "Ултиматумът на Борн" Пол Грийнграс. Филмът, който пресъздава реалните събития по опитът за отвличане на американския кораб "Маерск Алабама" от сомалийски пирати преди четири години, е гледан от 13 851 зрители и има 118 316 лева приходи за десетте дни на екран у нас.

Четвъртата премиера от миналия уикенд - българският "Шестият ден" не успя да влезе сред десетте най-гледани филма у нас, като за трите дни на екран е гледан от 690 зрители и има 5595 лева приходи.